Depresszió

A depresszió egy olyan mentális egészségügyi zavar, amely negatívan befolyásolja az ember érzéseit, gondolkodását és cselekvését. Közérthetően kifejezve a depresszió tartósan rossz hangulatot, szomorúságot, reménytelenséget és motiváció hiányt jelent, amelyek általában több hétig vagy hónapig is eltarthatnak.

Gyász és veszteség

A gyász és a veszteség olyan érzelmek és folyamatok, amelyeket az egyén tapasztal, amikor elveszít valakit vagy valamit, ami számára fontos volt. A gyász általában a veszteség átélésekor, mint például egy szeretett személy halála vagy egy értékes tárgy elvesztése esetén jelentkezik. A veszteség érzése gyakran a változásokkal, az átmenetekkel és az elengedéssel kapcsolatos, amelyek az egyén életében történnek.

Kiégés

A kiégés olyan állapot, amely hosszan tartó, túlzott stressz és túlterheltség következtében alakul ki. A kiégés érzése általában a munkahelyi környezetben jelentkezik, de érintheti az ember más életterületeit is. A kiégés jellemzői közé tartozik a kimerültség, a cinizmus, az érzelmi elszigetelődés és a csökkenő szakmai hatékonyság.

Kapcsolati elakadások

Minden pár eltérő, és a pszichodráma hatékonysága a pártól és a specifikus problémától is függ. Sokszor csak a pár egyik tagja kezd önismereti munkába, vagy nem egyszerre kezdenek csoportba járni, azonban ez is olyan új dinamikát vihet a párkapcsolatba, ami kimozdítja a párt a holtpontról.

Szorongás

A szorongás akkor válik kórossá, amikor olyan erős, hogy megnehezíti a mindennapi teendők elvégzését, és negatív hatással van az életminőségre. Tünetei közé tartozhatnak a fokozott aggodalom, állandó félelem, pánikrohamok, alvászavarok, vagy a szokásosnál nagyobb mértékű testi tünetek, mint például gyors szívverés vagy izzadás.