Ismerj meg minket

“Vezetőként hiszünk a kliensben, hogy képes a változásra. Mindenkinek van kreatív, teremtő ereje, ami bármilyen helyzetben, még a legnagyobb fájdalomban is képes cselekedni és újat létrehozni. Abban segítünk Téged, hogy változni tudj a vágyott irányba.”

Czentye Szilvia

Pszichodráma vezető, mentálhigiénés szakember

 

A pszichológia és a dráma életem két legfontosabb területe, a pszichodrámában találtam rá a kettő ideálisan működő elegyére. Dráma- és színháztudomány szakon, majd a Pszichológiai Intézetben Mentálhigiénés szakemberként végeztem az SZTE-n.

Pszichodráma vezetőként jelenleg felnőtt és kamasz csoportokat, illetve mentálhigiénés egyéni konzultációkat tartok, amelyek során szintén pszichodramatikus technikákat (monodrámát) is használok.

Szeretem, hogy a pszichodráma módszere rögtön és kendőzetlenül visz a problémák gyökeréhez és képes akár azonnali változásokat előídézni. Az ezzel való munka mindeközben elementáris, utólag álomszerűnek tűnő, csodálatos élményt is ad. A csoportjaimban örömmel tölt el, amikor látom, hogy a munka során valódi, mély találkozások születnek, amelyek egyfajta emelkedettséget is képesek létrehozni.

Dr. Balatoni Krisztián

Pszichodráma vezető, pszichiáter, pszichoterapeuta

 

Pszichoterápiával történt első találkozásom a pszichodráma volt, több mint 20 évvel ezelőtt. Már a saját önismereti utamon beleszerettem ebbe a módszerbe és a rajongásom azóta is töretlenül tart.

Az elmúlt 10 évben egyéni pszichoterápiával, azon belül is elsősorban integratív hipnoterápiával foglalkoztam. A drámázástól azonban soha nem távolodtam el hosszabb időre.  Sok csoportot vezettem már, de töretlenül nagyon jó érzés megtapasztalni a csoport folyamán fokozatosan kialakuló elfogadó, intim, mély közeget, ami megteremti az önismereti változások lehetőségét.

Dr. Szabó Gergely Sándor

Pszichodráma vezető, egyetemi adjunktus, alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus

 

Pszichológus alapdiplomám van, majd egészségszakpszichológusként végeztem, jelenleg képződő pszichoterapeuta vagyok. 10 évig tanítottam pszichológiát egyetemi környezetben, de mellette folyamatosan dolgoztam a gyakorlatban is: egyéni tanácsadásban hipnoterápiával, csoportokkal pedig pszichodrámával.

A pszichodrámával először több, mint 15 éve találkoztam, 8 éve vezetek csoportokat. A módszer nagyon sokat segített a saját önismereti utamban is és szakemberként is remek eszköznek tartom arra, hogy az egyéni módszerekből hiányzó lehetőségeket megvalósítsuk benne, úgy, mint az emberekhez való kapcsolódás megtapasztalása, vagy a belső világunk aktív-mozgásos megjelenítése.

Kispál Gergely

Pszichodráma vezető, tanácsadó szakpszichológus

 

A pszichodrámával először több, mint 20 évvel ezelőtt, színházi tanulmányaim alatt kerültem kapcsolatba. Eleinte hatékony önismereti módszerként ismertem meg, amiből később hivatás lett. A pszichodráma-képzéssel párhuzamosan pszichológiát tanultam, klinikai mesterdiplomámat a hollandiai Leideni Egyetemen, tanácsadó szakpszichológusi képesítésemet az ELTÉ-n szereztem.

Hiszek abban, hogy minden embernek vannak olyan személyes erőforrásai, amikre nehéz helyzetekben vagy az önismereti fejlődés útján támaszkodhat. Ezek az erőforrások azonban néha nem látszanak, esetleg megfeledkeztünk róluk, vagy soha nem tanultuk meg őket használni. A pszichodráma egy kitűnő módszer arra, hogy közelebb kerüljünk ezekhez az erőforrásokhoz, és a csoport biztonságos keretei között aktívan cselekedve mozgásba hozzuk őket.

Dávid Zsófia

Pszichodráma asszisztens

 

Először Pál Feri előadásaiban találkoztam a pszichodrámával, majd 3 év önismereti művészetterápia után Pál Feri, Baják Gábor és Fehérváry Anikó vezetése mellett kezdtem el pszichodrámával foglalkozni. Nem csak maga a módszer ejtett rabul, de az a közösség is, ami egy-egy csoportban létrejön. Korábban sosem tapasztaltam még, hogy létezik ennyire ítélkezésmentes és elfogadó közeg.

A pszichodráma, mint módszer rávilágított az életem jópár elakadására, és segített megtalálni az erőt is hozzá, hogy lépni tudjak az általam vágyott irányba.

lenítése.